2>

det är sommar

Det är helt galet varm idag. Just nu är det 24 grader i skuggan på min balkong. Mums på det!

Louise och jag idag

  

/ Emma M Zoëga.


hmm..

Jag är trött men kan inte sova.. Så vad skall jag göra åt saken? Gå upp och ta en macka och ett glas mjölk eller kanske lägga mina ben igen på spikmattan? Har ifs redan legat på den sammanlagt 30 min idag.. Åh vad jobbigt!!!

Jag just nu haha.. Osminkad, linne och Robins tröja och hörlurarna i med högsta volym på just nu en utav världens finaste låtar.



Kollade lite olika resalternativ till Stockholm förut också.. Man kanske ska dit med sin Louise, det ni.. 
/ Emma M Zoëga.


Skatte pige

Weeeiii Louise är den bästa. Jag älskar henne.. Vi har så kul med varandra!

Vi på såklart daMatteo:

 

/ Emma M Zoëga.


Den rätte för rosing

Johan: Tjena tjejer, har ni eld?
Emma: Ehh.. Ah! Vänta lite..
Louise: Asgarvar
Johan: Tack så mycket!
Emma: Ah ehh, lugnt!

Johan går iväg..

Emma och Louise: ASGARVAR!

Vi blev så chockade först haha.. Vi kopplade honom inte med en gång men sen när vi kom på det så försökte jag hålla masken medans Lollo skrattar när han står brevid. Så jäkla pinsamt haha!! Den Rätte För Rosing - flopp!!



/ Emma M Zoëga.


sådan far, sådan dotter

Köpte en ny HD tröja igår när vi var på MC-Dagar! Eller, jag och pappa köpte likadana hihi

 

/ Emma M Zoëga.


Miss u


Ellie och Jag



Jag och Pauie.

/ Emma M Zoëga.

Emma och Emma

"Man ligger väl på toppen och inte på botten" - Snart Emma, då smäller det. Då kommer vi uppleva en helg till som vi aldrig lär glömma. Blir det diket den här gången också? Pepparkaka mellan tänderna? Eller stop-i-handfatet upplevelsen? Engelsktalande som ringer då Jag svarar "Hej det är Emma" lite sluddrit och hör att killen pratar engelska o lämnar luren till dig, "Hello it's Emma. No he is not home, call me tomorrow" - undra varför han inte ringde tillbaka dagen efter? Yoghurt och START-flingor över hela köket? Droppen var iaf när du ligger och slår mig i ansiktet för att du mår dåligt, då var badrumsgolvet en dröm. Varför inte soffan? Ibland undrar man ju.. HAHA!

Älskar dig min Grekh.


En bild säger mer än tusen ord?

/ Emma M Zoëga.

MC-dagar

Jag och pappa bestämde oss för att åka HD imorse så det gjorde vi. Åkte först till Säve där det brukar vara något som heter Mc-dagar. Massa olika grejer där. Riktigt kul. Sedan åkte vi och fikade med mamma - mysigt! Så satt på motorcykeln från halv ett till halv fem typ. Jag älskar att åka HD!

Någon mer som gillar att åka motorcykel? Jag har i alla fall bestämt mig - JAG SKA TA MC-KORT!

Här är några bilder på pappas Harley Davidsson - Night Train:







/ Emma M Zoëga


People

Efter jobbet igår träffade jag Louise och Joanna en stund - mysigt, innan jag gick hem för att göra mig i ordning för att möta upp Robin igen + Roberth, Jojje och Pecca. Sedan kom Diana också! Det blev några öl och besök på Chez. Ingvar Oldsberg var där haha.

En stund efter jag och Robin gick hem till mig så blev det bråk utanför Chez då två killar blev knivskurna - läskigt! Det blev iaf en härlig kväll.. Så idag åkte vi hem till Per o chillade. Brände mig dock på bröstet och pannan haha.. Jaja! Skriver mer sen. 


Diana och jag på utkiksplatsen i Johanne


Vi kunde inte sluta skratta!

/ Emma M Zoëga

Diagnos okänd

Kollade på Diagnos okänd, tycker det är rätt spännande - beror på vad det handlar om dock. Hon har gått runt med ovisshet i 6 år och fick nu sin fasta diagnos. Så skönt för henne!

Jag är inne på mitt fjärde eller femte år nu men som sagt, nästnästa vecka kanske jag får ett svar på vad som är felet på mig. Jag gillar inte att prata om min sjukdom dels för att jag mår dåligt över det men också att det känns som att det inte är någon som förstår en eller tror på en och den känslan är så jävla jobbig. Skall jag berätta för någon så låter det som att jag hittar på, det låter falskt eller för att jag ska tycka synd om mig själv, iaf i mina öron. Men så är det inte. "Nackdelen" med min sjukdom är att man ser det inte på mig därför kanske det är svårare att förstå.

Jag går runt med illamående och yrsel konstant. För det mästa så vill jag inte tänka på det men ibland blir det perioder då jag inte orkar och stannar hemma och tar mina tabletter jag kan ta då och då. Av dessa tabletter somnar jag pga att de är såpass starka - då ligger jag bara hemma. Å andra sidan är det inte bra att ligga för mycket heller då jag känner av de mer.

Min balans är nedsatt med 80% på vänster sida då det pendlar mellan, säg 19-20% vilket orsakar yrsel. Så att jag har en balans som en 80-åring på vänster sida. Vilket är jobbigt då jag lätt tappar balansen, speciellt på smala ytor, om jag dricker alkohol och blir full blir jag snabbare yr med tanke på att jag är det redan innan, ibland är det jobbigt att läsa osv. Man märker också ibland när jag går då jag tex håller mamma i armen och hon märker och känner att jag inte går rakt.
En annan jobbig grej (som jag känner av väldigt starkt just nu) är att jag har en växtvärks liknande känsla i ben och armar och såklart då, speciellt i vänster ben.

Att från början vara helt frisk till att bli sjuk, jag vet inte, det är jobbigt i vissa stunder. Eller ja hela tiden men du orkar inte visa det. Såhär mycket har jag inte skrivit om min sjukdom i bloggen någonsin men jag bara kände för att skriva av mig en del iaf.. Finns så mycker mer jag vill skriva men orkar inte.
Det är med DNA-testet har med att göra att jag ska jämföra mitt nervsystem (som är nedsatt och jobbar långsamt) med mammas då hon har en nervsjukdom och våra nervsystem liknar varandras.

Jag tänker inte skriva mer om min sjukdom nu på ett tag, fick ett ryck och ville skriva av mig lite. Efter mitt besök på Sahlgrenska så kanske jag skriver om min diagnos - om jag nu får en.
Nu ska jag snart försöka att sova och se om min förbaskade värk kanske försvinner till imorn.

Sov gott,
Emma M Zoëga.


i heart you



/ Emma M Zoëga.

sick

Det bästa med att vara sjuk är att man bli ompysslad och får massa gott att äta. Är dock inte sugen på mat så det jag får i mig är havregrynsgröt eller macka. Efter jobbet idag hade mamma köpt med sig blåbärsdryck från ProViva (heter det så?) och Toffifee mums. Vi sitter framför tvn och kollar på DH då pappa kommer hem och lämnar en liten påse till mig med naturgodis, smurrismurr hihi.

Nackdelen med att vara sjuk är att man inte kan träffa sina goa vänner och pojkvännen. Kan kan man ju men jag är inte så pigg pga mina tabletter. Herre, jag låter som värsta narkomanen haha!

Nej nu skall jag borsta tänderna och fixa mig inför natten. Kanske sätter på en film att somna till, det är så skönt.

Puss och kram,
Emma M Zoëga.

Jag och mamma på Marstrand



Jag och pappa på båten till Marstrand



Haha vilken tjockismage pappa fick där av jackan!

Maj

Orkar inte vara sjuk längre, det är så otroligt tröttsamt. Ingen förstår hur man känner heller, bara mamma. Men i Maj får jag svar på mitt DNA-test. Äntligen!!!

/ Emma M Zoëga.

Hur fixar man ork?

Jag mår förjävla dåligt!!!!

student

Den 9 Juni smäller det. Då äntligen är det studenten som man längtat efter i alla dessa år. Känns konstigt att det är min tur nu but, No more cool school.

 

/ Emma M Zoëga.


Emma and emma


Jag & Emma.

/ Emma M Zoëga.


Det är för oss

En utav världens finaste låtar.

Utanför fönstret slår våren ut. 
Marken blir grön igen.
Allt som var dött, väcks till liv,
det kan också vi
Mm..
Så länge vi andas.
Ute till havs styr en fiskebåt.
Längs en fri horisont.
Den gungar så tryggt in mot hamn
som jag i din famn.
Mm..
Så länge vi älskar.
Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.
Högt på ett berg står en katedral,
och pekar upp mot skyn.
Men det är för himlen i dig,
och jorden i mig
Mm..
Vi älskar varandra.
Det är för oss solen går opp
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.
Mmmm...
Lyser som guld, för kärlekens skull
Lyser på oss, för kärlekens skull

Jag tänker på dig Emelie - min syster.

/ Emma M Zoëga.




Påsk

Hade en underbart mysig påskafton med min älskling.
Puss på det!

/ Emma M Zoëga.

middag

Ikväll hade vi mysmiddag - jag, mamma och pappa. Alla tre hjälptes åt att laga maten. Kvällens förrätt blev en toast med Chevré och honung, varmrätten bestod av fläskfilé för min del och lam till mamma och pappa och till det potatismos med parmesan i, riktigt smurrigt! Gott vin till detta också, från år 2000.

Nu sitter jag i mitt rum med tänt ljus ska nog försöka sova snart. Imorgon är det påskafton och då kommer älsklingen hit till mig, så ska vi laga lite middag och mysa. Sedan får vi se vad vi gör senare imornkväll. Längtar!

Sov gott alla,
Emma M Zoëga.

överraskningsfest

I lördags var det en liten överraskningsfest för Karro som fyllde 18 den 23 mars. Det var nervöst eftersom vi inte träffats på jag vet inte hur länge. Kan det vara 6 månader? Lite krydd kanske.. Med tanke på det visste jag inte riktigt hur hon skulle reagera så det blev mycket tårar. Det började med att jag grät sedan Karro.. Mycket mysigt och kul att få träffa den tjejen igen med tanke på vårt förflutna. Skönt var det!

 

/ Emma M Zoëga.

fredag

Dessa smsen skickade jag till Andrea i fredags, tror ni kan gissa vad jag höll på med.. (haha?)

Sms 1 "I know :( men jag skulle ju drab Lollo :( leka på luft?<3"
Sms 2 "Dusc haha kan hyf stava druckit hahaha"



Idag Söndag tog jag, mamma och pappa en promenad till några vänner till oss på 40 min, tog en fika med Christer och Gunilla som de heter, sedan promenad hem som egentligen tar 50 min men mamma fick blodtrycksfall och svimmade nästan. Så jag och pappa fick lägga mamma ner på bänken haha.. Stackarn! Men tillslut kom vi hem.

Brorsan (John) och hans sambo Tove kom vid halv sex sen kom min underbaring en halvtimma senare. Så det blev en mysig middag. Och det är riktigt härligt att det är lov imorn, eller hur?

Nu skall jag nog försöka sova. Tänkte blogga om lördagen imorn.. En riktigt nervös Emma befann sig i Floda nämligen. Men ni får veta imorn varför.

Sov gott allihop.
/ Emma M Zoëga.

Nationella prov

Idag mellan 08.15-14.00 har jag mitt sista Nationella Prov i hela mitt liv.. YAY! Haha.. Hade en konstig dröm om hur denna dagen kommer bli. jaja! Nu måste jaga skynda mig.

VI hörs!

/ Emma M Zoëga.

RSS 2.0